دوره ی آموزشی توجیهی پیشگیری از معلولیت های سالمندی با حضور معاون توسعه امور پیشگیری بهزیستی فارس و به همت دفتر پیشگیری از معلولیت ها با حضور مدرسین این برنامه در تاریخ ۲۹ و ۳۰ در سالن شهید فیاض بخش بهزیستی فارس در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی بهزیستی فارس :
زهرا اثنی عشری معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی فارس در جمع تسهیلگران و مدرسین این طرح در استان فارس گفت:
ایران از کشورهایی است که هر چند سال ها به عنوان کشوری دارای جمعیت جوان مطرح بوده اما در آینده درصد قابل اعتنایی از جمعیت آن وارد دوره کهنسالی می شوند.بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ از جمعیت ۷۹ میلیونی کشور، ۷۴۱۴۰۹۱ نفر یعنی ۹.۲۸ درصد سالمند هستند. پیش بینی میشود درصد سالمندان ایران تا سال ۲۰۲۵ میلادی، به ۱۰ و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۳۰ درصد برسد. بر اساس این پیش بینی در سال ۲۰۵۰ درصد جمعیت سالمند در ایران از میانگین جهان و آسیا بیشتر و از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود.
اثنی عشری افزود:بند ۷ سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری درباره فرهنگسازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیشبینی ساز و کار لازم برای بهرهمندی از تجارب وتوانمندیهای سالمندان در عرصههای مناسب است. همچنین بند ۱۵ سیاستهای کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری نیز مربوط به اتخاذ روشهای حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و تقویت مراقبتهای جسمی و روحی و عاطفی از آنان است.
کشورهایی که درصد جمعیت سالمندی بالایی دارند به جای پرداختن به هزینههای درمان که رقم بالایی دارند، تمام انرژی خود را روی قسمت آموزش و دورههای قبل از سالمندی گذاشتهاند تا از بیماریهای شایع و معلولیتهای دوران سالمندی پیشگیری کنند. بررسی تغذیه مناسب، وزن متناسب و مراقبت از مفاصل و... در این زمینه انجام میشود تا از این طریق او را فعال نگاه دارند و کارهای روزانه خود را انجام دهد سیاست سازمان بهزیستی نیز بر همین مبنا است تا با آموزش های پیشگیرانه سالمندان نسل بعد زندگی شاد توام با کمترین وابستگی را تجربه نمایند.
او در ادامه با بیان این که برنامه آگاهسازی پیشگیری از معلولیتهای سالمندی حدود ۱۰ سال است در بهزیستی اجرا می شود افزد: در این دوره ی آموزشی دو روزه نیز نیروهای پیراپزشک در استان که متقاضی اجرای برنامه درگروه سالمندان ومیانسالان هستند با حضور سرتسهیلگران دوره دیده ومورد تایید بهزیستی کشورآموزش می بینند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی فارس, شیوه زندگی افراد در دوره جوانی را بر سلامت دوره سالمندی موثر عنوان کرد و گفت : با رعایت شیوه زندگی سالم میتوان سالم پیر شد یا در صورت وجود بیماری عوارض آن را کنترل کرد و جلوی ناتوانی را گرفت. به همین منظور در خصوص تغذیه، فعالیت بدنی، مراقبت از کمر و زانو، مراقبت از پاها، پوکی استخوان، پیشگیری از حوادث، بهداشت دهان و دندان، استعمال دخانیات، ترک سیگار و ... آموزش گروهی و چهره به چهره به همت دفتر پیشگیری از معلولیت های معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی فارس انجام میشود.
نظر شما